Jdi na obsah Jdi na menu

velkoobjemový kontejner - BIOODPAD

22. 9. 2014

Vážení, občané

na počátku října bude v obci Květín  zahájen zkušební provoz svozu biologického odpadu, jako jsou  zbytky ovoce a zeleniny (včetně citrusových plodů), kávové a čajové zbytky, skořápky z vajíček a ořechů, zbytky pečiva, papírové kapesníky, ubrousky, zvadlé květiny, zemina z květináčů, podestýlka domácích býložravých zvířat, zbytky vařených jídel (brambory, těstoviny, rýže, knedlíky apod.), posekaná tráva, listí, větvičky, piliny, hobliny, kůra, popel ze dřeva, plevele, zbytky ovoce, zeleniny, trus býložravých hospodářských zvířat, peří, chlupy, vlasy apod. Pro  obec Květín  bude  k dispozici velkoobjemový kontejner umístěný na zkušební dobu na  konci obce (horní zastávka  směrem k hnojišti). 

 „Důležité je dbát na čistotu odpadu. Stává se totiž, že do kontejneru někdo hodí i odpad, který je ke kompostování nevhodný.

 Velkoobjemový kontejner se bude svážet průběžně během celého roku. Takže pokud bude plný, i mimo dobu svážení, zajistí se odvoz. Pravidelný voz bude zajišťován každoročně od dubna do října.009.jpg

008.jpg